هشدار فیفا به بازیکنان؛ دراینستاگرام هم تعقیبتان می کنیم
فدراسیون جهانی فوتبال-فیفا آئین نامه جدید انضباطی را به تصویب رساند که در آن قوانین سخت گیرانه تری نسبت به خطاها و سوء رفتارهای داخل و خارج از زمین فوتبال وجود دارند.
هشدار فیفا به بازیکنان؛ دراینستاگرام هم تعقیبتان می کنیم
فدراسیون جهانی فوتبال-فیفا آئین نامه جدید انضباطی را به تصویب رساند که در آن قوانین سخت گیرانه تری نسبت به خطاها و سوء رفتارهای داخل و خارج از زمین فوتبال وجود دارند.
به گزارش کرمان ساکر؛ در حالی که به آغاز فصل جدید رقابت های فوتبال در ایران نزدیک می شویم و با تمام تردیدها و مشکلات گویا قرار است در روزهای پایانی مرداد(ماه جاری) بازی ها برگزار شود ، فیفا آئین نامه جدید انضباطی را تصویب و منتشر کرد. این آئین نامه انضباطی با برخی تغییرات نسبت به مشکلات و خطاها نگاه سخت گیرانه تری را ارائه می کند. باید دید این آئین نامه در فدراسیون فوتبال و در فوتبال داخلی ایران تا چه مرحله ای شکل اجرایی خواهد گرفت.
اما یکی از مواد جالب آئین نامه انضباطی جدید فیفا ماده 12 است که به سوء رفتار بازیکنان و مسئولان نظر دارد. در این ماده قوانین و بندهای جدی تری نسبت به قبل درباره سوء رفتار و خطاهای رفتاری بازیکنان و عوامل دست اندرکار فوتبال گنجانده شده است.
جلوگیری از گل زدن حریف
براساس ماده 12 آئین نامه جدید انضباطی فیفا بازیکنان و مقامات به دلیل سوء رفتارها محروم و جریمه می شوند. یکی از بندهای جالب این ماده بند الف در بخش اول است که می گوید اگر یک بازیکن از گل زدن رقیب یا شکل گرفتن موقعیت واضح گلزنی جلوگیری کند و اخراج شود، یک بازی محرومیت در نظر گرفته می شود. در بند پ این بخش نیز آمده که مسئولینی که به دلیل اعتراض یا حرف یا انجام کاری اخراج شوند، حداقل یک جلسه محروم خواهند شد.
کارت زرد و قرمز عمد
اما یکی از بندهای مهم این آئین نامه بند ت بخش 1 است که در آن برای کسانی که به عمد از داور کارت زرد یا قرمز بگیرند حداقل یک بازی محرومیت درنظر گرفته شده است. کاری که در فوتبال دنیا اتفاق افتاده و بازیکنانی برای از دست دادن بازی به عمد از داور کارت می گیرند.
خطای شدید و تحریک تماشاگران
اما دو نکته ای که می تواند در فوتبال ایران به عنوان یک اهرم جدی انضباطی به کار گرفته شود در بند ث و ج بخش 1 ماده 12 آئین نامه جدید فیفا است که می گوید برای خطای جدی و شدید حداقل دو بازی محرومیت برای بازیکن خطاکار در نظر گرفته شود. همچنین برای فرد یا افرادی که به هرمنظوری دست به تحریک تماشاگران می زنند نیز حداقل دوبازی محرومیت درنظر گرفته شده است. همچنین در بندهای بعدی و در بند چ این بخش آمده : حداقل دو بازی یا یک دوره زمانی مشخص محرومیت برای عملی با قصد آشکار که باعث شود تا مسئول بازی تصمیم غیردرستی بگیرد یا قضاوت اشتباه او را حمایت کند و باعث شود تا تصمیمی غلط بگیرد.
حمله ور شدن به رقیب
اما یکی از قوانین و جرایم سنگین مربوط به بازیکن یا عواملی است که سمت حریف یا افراد دیگر حمله ور شوند. براساس بند ح بخش 1 حداقل سه مسابقه محرومیت یا یک دوره زمانی جریمه حمله ور شدن است؛ مسایلی چون آرنج زدن ، مشت زدن، لگد زدن، گاز گرفتن، تف کردن و ضربه زدن وغیره علیه رقبا یا هرشخص دیگری به جز مسئولان بازی با چنین جریمه سنگین مواجه خواهد شد.
در بند بعدی حداقل 4 جلسه محرومیت برای رفتارهای غیرورزشی مقابل مسئولان بازی و حداقل 10 بازی برای تهدید یا ارعاب مسئولان بازی درنظر گرفته شده است. همچنین در بند ذ حداقل 15 بازی برای حمله ور شدن به مسئولان بازی و رفتاری چون آرنجزدن، مشت زدن، لگد زدن، گاز گرفتن، تف کردن، ضربه زدن و غیره در نظر گرفته شده است.
سوء رفتار در شبکه های اجتماعی
اما در بخش 2 ماده 12 به این نکته اشاره شده است که سوء رفتاری های بند ب(رفتار غیرورزشی علیه رقیب یا اشخاص دیگر به جز مسئولان بازی)، ج (تحریک تماشاگران با هر منظوری) ، خ(رفتارهای غیر ورزشی در مقابل مسئولان بازی) و د (تهدید یا ارعاب مسئولان بازی) حتی اگر در بیرون از زمین فوتبال مانند شبکه های اجتماعی رخ داده باشد تحت محرومیت های آئین نامه ای قرار می گیرند. این قانون در صورت اجرا در فوتبال ایران می تواند از بسیاری از حواشی و جنجال هایی که در فضای مجازی ساخته می شوند جلوگیری کند.
در بخش سوم ماده 12 آئین نامه آمده اگر تعلیق در رابطه با بازیها صورت بگیرد، فقط بازیکنانی که در آن تیم بازی کردهاند شامل اجرای تعلیق میشوند. لازم نیست که یک بازیکن در لیست تیم در بازی یا رقابتهای مربوطه باشد تا محرومیت بازی برایش در نظر گرفته شود.
خشونت و نفرت پراکنی
اما در بخش بعدی ماده 12 یک محرومیت بسیار سنگین برای کسانی است که باعث ایجاد فضای خشونت آمیز شوند. بخش 4 این ماده نیز می گوید: بازیکن یا مقام رسمی اگر در چارچوب یک بازی (از جمله قبل یا بعد از مسابقه) یا رقابتها، علناً دیگران را با خشونت و نفرتپراکنی تحریک کند، از هرگونه فعالیت در رابطه با فوتبال منع خواهد شد. زمان این مجازات نباید کمتر از ۶ ماه باشد و حداقل جریمه مالی هم ۵ هزار فرانک سوییس است.
در بخش 5 هم آمده اگر تیم ملی یا تیم باشگاهی به نادرستی رفتار کند (مثلاً اگر در جریان مسابقه، داور ۵ نفر یا تعداد بیشتری را مجازات انضباطی فردی کند و در فوتسال سه نفر یا بیشتر) اقدامات انضباطی میتواند علیه فدراسیون یا باشگاه مربوطه اعمال شود.
این آئین نامه در پایان ماده 12 تاکید دارد که اقدامات انضباطی دیگری هم ممکن است درباره هر مورد دیگری اعمال شود.
نظرات