جنوب باید صاحب یک تیم در لیگ کشوری شود

ورزش را از صفحه دهم به صفحه اول اولویت‌هایتان بیاورید

جنوب باید صاحب یک تیم در لیگ کشوری شود

محمد خزاعی مربی فوتبال جنوب معتقد است نماینده‌های این منطقه در مجلس و مسئولان ورزشی جنوب باید برای جذب سرمایه به سوی ورزش و فوتبال تلاش کنند.

به گزارش کرمان ساکر، در ادامه مطالبه گری‌های «کرمان ساکر» در جنوب، خبرنگار ما به سراغ یکی دیگر از مربیان فوتبال جنوب رفته تا از زوایای بیشتری مشکلات عجیب این منطقه را بررسی کند. محمد خزاعی سلطانی که سابقه هدایت تیم های جنوبی را در رده های پایه و بزرگسالان در سطح کشور داشته، در گفتگو با «کرمان ساکر» از کمبود شدید منابع مالی در ورزش جنوب گلایه دارد و مسئولیت آن را متوجه مسئولان سیاسی و ورزشی جنوب می‌داند. گفتگوی مفصل وی را در زیر می‌خوانید.

-آقای خزاعی شما اولین مربی جنوب هستید که در لیگ های کشوری به عنوان سرمربی فعالیت کردید (با سه تیم در لیگ دسته سوم). کمی از تجربه خود بگویید.

مربیگری در جنوب استان با مربیگری درشمال استان تفاوت زیادی دارد چه رسد به لیگ های کشور! اینجا سرمربی تمام امورات تیم را به عهده دارد. مربی دروازه بان، بدنساز، سرپرست، تدارکات. خلاصه در همه امورات دخیل است اما در شمال استان وظایف تفکیک شده و هرکس گوشه ای از کار را به عهده دارد. در چنین شرایطی قطعا سرمربی می تواند برنامه تمرینی بهتری را طراحی کند. جنوب استان مربیان خوب و شایسته ای دارد که متاسفانه شرایط  و زمینه ای فراهم نشده که توانایی خود را نشان دهند.

-حضور تیم هایی از رودبار، منوجان و جیرفت در لیگ استان آیا این زمینه را فراهم نکرده است؟

به نکته خوبی اشاره کردید. حضور در تیم های جنوب در کشور با تیم های شمال استان از زمین تا آسمان تفاوت دارد. تیم جنوبی بدون اردو در مسابقات شرکت می کند چون هزینه برگزاری اردو را ندارد. وسیله ایاب و ذهاب تیم جنوبی مینی بوس است. هتل تیم جنوبی خوابگاه تربیت بدنی شهرستان ها یا منزل یک آشنا در شهر محل مسابقه است! تیم جنوبی بازیکن با قرارداد مالی ندارد. بازیکن تیم جنوبی یا کارگر است یا کشاورز که هر رو‌ز با تنی خسته باید در تمرینات شرکت کند و گاهی هم آنقدر خسته است که اجازه استراحت می گیرد. حالا تیمی با این شرایط را تحویل بهترین مربی بدهید، آیا اگر از او نتیجه بخواهید شدنی است؟

-با این اوصاف پس انتظاری از فوتبال جنوب استان در کشور نباید داشته باشیم؟ آیا این حق بچه های جنوب است که به آن ها بی توجهی شود؟

فوتبال جنوب فوتبالی غنی از استعداد است که اگر شرایط مهیا باشد حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت. نگاه سه گروه باید عوض شود تا فوتبال جنوب به جایگاهش برسد؛ گروه اول نمایندگان محترم جنوب و مسئولان اجرایی شهرستان های جنوبی که متاسفانه جزو اولویت های آنها نیست و ورزش و فوتبال ته صفحه دهم اولویت هایشان نوشته شده. گروه دوم مدیران تیم های جنوبی که در حال رقابت با یکدیگر و مانع حرکت هم هستند یا در حال گرفتن و کشیدن پیراهن دیگری یا گرفتن پای رقیبی که در حال صعود است و هیچگاه با هم متاسفانه همکاری نکرده اند. گروه سوم مربیان و بازیکنان هستند که به جای باهم بودن متاسفانه در برابر هم هستند.

-بیشتر توضیح می دهید؟

همانطور که مشکل شمال استان را مدیران اجرایی استان و نمایندگان آن حل کردند اینجا هم قطعا مدیران شهرستان بایستی وارد گود شوند. آقایان گنجعلیخانی، مرعشی و جهانگیری باعث ورود معادن و صنایع به چرخه ورزش استان شدند و مدیران و نمایندگان بعدی از طرح آن ها حمایت و پشتیبانی کردند. امروز اگر شاهدیم که فوتبال کرمان بیشتر از استان های نامی کشور در لیگ برتر و لیگ های دیگر تیم دارد، فقط به دلیل حمایت صنایع و معادن است. مدیران اجرایی استان در جنوب هم باید وارد گود شوند و از ظرفیت های اقتصادی موجود برای حضور یک تیم در کشور به مرکزیت یک شهرستان جنوب استفاده کنند تا بهترین ها و نخبه های جنوب در قالب یک تیم واحد در مسابقات حضور پیدا کنند.

-معدن کروم که وضعیت مناسبی ندارد. تیتانیوم هم که راه نیفتاده. مس رمشک و طلای فاریاب که معادن کوچکی هستند. بعید می دانم این موسسات وارد چرخه ورزش شوند.

اتفاقا دیدگاه شما به دیدگاه فرماندار و رئیس اداره ورزش کهنوج خیلی نزدیک است. هر بار که جلسه ای بوده همین حرف ها را تحویل ورزشکاران دادند. زیرا با این جمله تمام مسئولیت های بعدی را ازخود سلب کرده و دردسر پیگیری و مطالبه بحق ورزشکاران را به حاشیه می برند. اما جمع آوری ۲ میلیارد برای حضور در کشور از معین های اقتصادی بزرگ منطقه کار شاق و سختی نیست.

-جنوب را در بحث امکانات توصیف کنید.

امکانات ورزش فوتبال که متاسفانه هیچکدام از شهرستان های جنوب در حد حتی معمولی هم نیست. به طور مثال دروازه متحرک از ابزار اولیه آموزشی فوتبال است اما هر پنج شهرستان جنوبی فاقد آن هستند. از این فرصت استفاده می کنم و سخنی دارم با فرماندار کهنوج و مدیرکل محترم ورزش استان؛ اگر دلتان برای جوانان و نوجوانان نمی سوزد حداقل دلسوز بیت المال باشید. سری به سالن کهنوج حتما بزنید؛ دستگاه های تهویه و خنک کننده آن بدون کمترین استفاده اسقاط شدند. دستگاه صوتی، اسپلیت و شیرآلات سرویس های بهداشتی سالن نیز به سرقت رفته است!

-شنیدیم که نماینده مجلس پنج گنج جنوبی ۵ میلیارد اعتبار برای ورزش جنوب گرفته است. این مبلغ کجا خرج شد و آیا خروجی هم داشت برای ورزشکاران؟

من هم مثل شما شنیده ام و اطلاع دقیقی ندارم و چناچه این مبلغ در ورزش هزینه شده بود قطعا شما هم مطلع می شدید پس وقتی من شما و سایر ورزشکاران اطلاعی نداریم احتمالا در مرحله تامین اعتبار مانده و بایستی منتظر ماند.

-سخن پایانی؟

ممنون از شما که این فرصت را در اختیار بنده قراردادید. به عنوان عضو کوچکی از جامعه ورزش جنوب سخنی با نماینده محترم، مدیران اجرایی و مدیران ورزشی جنوب دارم. تمنا دارم ورزش را حداقل به آخر صفحه اول اولویت های نوشته شده خود انتقال دهید! ورزش حرفه ای می تواند ناهنجاری های اجتماعی را کم کند و باعث رشد و توسعه شهری شود. لطفا به اندازه مسئولیتتان نسبت به نوجوانان و جوانان برای این قشر گام بردارید.

گفتگو از علی جمالی

نظرات

نظر دهید

دسته بندی

پربازدید ترین ها